Nederland Met 6 0 Langs Finland

Oranje Leeuwinnen naar EK 2024 door ruime overwinning op Finland

Nederland met 6-0 langs Finland

Oranje Leeuwinnen pakken kwalificatie voor EK 2024

De Oranje Leeuwinnen hebben zich vrijdagavond geplaatst voor het EK voetbal voor vrouwen in 2024. De ploeg van bondscoach Andries Jonker won in Deventer met 6-0 van Finland. Nederland stond al bovenaan in hun poule en had nog maar één punt nodig voor kwalificatie.

De Oranje Leeuwinnen begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen al na elf minuten op voorsprong door een doelpunt van Vivianne Miedema. In de eerste helft scoorde ook Lieke Martens en na rust maakte Jill Roord er 3-0 van. In de slotfase liep Nederland uit naar een 6-0 overwinning door doelpunten van Lineth Beerensteyn, Sherida Spitse en Chasity Grant.

De Oranje Leeuwinnen zijn met deze overwinning geplaatst voor het EK voetbal voor vrouwen in 2024. Het toernooi wordt van 20 juni tot 14 juli gespeeld in Duitsland.